Glas Javnosti

KURTI PRIJAVIO DA JE ŠVORC I DA ŽIVI KAO PODSTANAR: Sad ga "češlja" Agencija za borbu protiv korupcije

Politika
Autor: Glas javnosti/Novosti

Premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju i predsedniku parlamenta Glauku Konjufci biće proverena imovina, nakon žrebanja koje je danas izvršeno u Agenciji za borbu protiv korupcije tzv. Kosova.

Kurti je Agenciji prijavio da ima ušteđevinu od 400 evra,  njegova supruga oko 23.000, kao i da žćivi u iznajmljenom stanu koji plaća 250 evra mesečno.

Konjufca je Agenciji prijavio da poseduje tri stana, vikendicu i zemljište čija je vrednost procenjena na 325.100 evra. Naveo je da se dva stana vode na njegovo ime, jedan stan i zemljište je na ime njegovih roditelja, dok je vikendica zajednička svojina.Ova radnja je utvrđena Zakonom o agenciji i borbi protiv korupcije.

Pored dvojice visokih zvaničnika kontrola prijavljene imovine će biti izvršena i za ministre, poslanike, gradonačelnike opština i druge koji podležu obavezi prijavljivanja imovina i prihoda.

- Od ukupnog broja visokih javnih funkcionera koji su bili u obavezi da prijave imovinu, 4.684 visoka državna funkcionera prijavila su imovinu u redovnom zakonskom roku, 50 funkcionera prijavilo je imovinu nakon redovnog zakonskog roka, dok 14 od njih to nije učinilo - rečeno je iz agencije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP