Glas Javnosti

KURTI PONOVO PRETI SRBIMA: 'Spremamo se ZA SVE, republika Kosovo će biti SVUDA PRISUTNA'!

Politika
Autor: Glas javnosti

Takozvani premijer Kosova Aljbin Kurti na pitanje da li će posetiti sever Kosova odgovorio je "da se pripremaju za sve' i uputio nove pretnje Srbima na Kosmetu.

-Pripremamo se za sve. I nismo u četvrtoj godini vlade, već je 100. dan. Verujem da će "Republika Kosovo" biti prisutna svuda, rekao je Kurti.

Podvlačeći crtu o učinku svog kabineta u prvih sto dana, Kurti je praktično razotkrio da neće odustati od plana da sever pokrajine potčini Prištini, čemu su stremili i njegovi prethodnici. A u poslednje vreme je učestalo zveckanje oružjem, napadi na Srbe, najavljuje se značajno uvećanje vojnog budžeta, sve uz uporno odbijanje da se formira Zajedica srpskih opština.

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, međutim, kaže, za "Novosti", da je reč o još jednoj od "briljantnih" Kurtijevih izjava kojom potvrđuje da nema ideju kako da učini boljim ni život Albanaca u našoj južnoj pokrajini, a kamoli Srba:

- Umesto toga preti praznom puškom, pošto se ništa od onoga što govori neće dogoditi. Pogotovo neće silom preuzeti sever KiM, a on odlično zna i zašto to ne može i ne sme.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR