Glas Javnosti

KURTI HOĆE RAT! PRETI DA ĆE PREDUZETI SVE MERE DA UKLONI BARIKADE NA SEVERU KOSMETA: Dao ultimatum najkasnije do večeras!

Politika
Autor: Glas javnosti/Novosti

Premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti rešio je da izazove rat!

Posle sastanka saveta za nacionalnu bezbednost koji je malopre završen, Kurti je kontaktirao putem onlajn sastanka predstavnike Kvinte na KiM, koje je kratko informisao da će bezbednosne strukture tzv. Kosova, predvođene Specijalnim jedinicama policije NJSO, preduzeti sve mere kako bi uklonili barikade na severu.

On je Srbima dao ultimatum da najkasnije do večeras sklone prepreke sa magistralnih puteva.

Takođe, Kurti je informisao predstavnike Kvinte da je naredio policiji tzv. Kosova i svim službama da se stave u punu pripravnost za večerašnju akciju.

Posle najnovijih pretnji Aljbina Kurtija da će u večernjim satima napasti Srbe na barikadama svim raspoloživim sredstvima, predsednik Aleksamdar Vučić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost u 19 časova.

O najnovijim odlukama predsednik će govoriti u Drugom dnevniku Radio-televizije Srbije od 19 sati i 30 minuta.

Sever Kosova i Metohije i dalje je blokiran što od strane građana, što od strane policije. Ne može se ni peške ni automobilom preko prelaza Jarinje i Brnjak. Na barikadama koje su Srbi postavili u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, noć je protekla mirno, ali napeto.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je usaglašen tekst zahteva koji će biti poslat komandantu Kfora za povratak određenog broja pripadnika srpske vojske i policije na teritoriju KiM u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR