Glas Javnosti

KURTI, ČUVAJ ŽIVCE! Lažni premijer, lažne države dobio BRUTALAN odgovor iz Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio da kosovski premijer pokazuje ozbiljnu nervozu nakon ubedlive pobede Vučića na izborima održanim u nedelju.

Politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića čiji stub, kako kaže, čini i odbrana srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji dobila je čelični legitimitet i punu podršku građana Srbije na poslednjim izborima, zbog čega Aljbin Kurti pokazuje ozbiljnu nervozu.

Petković je u saopštenju ocenio i da u tome leži "glavni razlog sinhronizovanih napada i laži koje od nedelje udruženo plasiraju albanski političari u Prištini na račun zvaničnog Beograda i predsednika Aleksandra Vučića"...


"Kao što se Kurtiju priviđaju nekakve vojne pretnje Srbije, a zapravo Kurti je taj koji sve vreme preti, Vjosi Osmani se priviđaju tri rešenja koje je takozvano Kosovo navodno ponudilo za održavanje izbora u pokrajini. Međutim, svima je dobro poznato da su sve zemlje Kvinte i EU jasno navele da je jedina i isključiva odgovornost za neodržavanje izbora na prostoru KiM na Prištini, dok je Beograd pokazao konstruktivan pristup", ukazao je Petković.

On dodaje i da je jasno da bi Kurti i ostali političari u Prištini više želeli da su na izborima u Srbiji pobedili "njhovi puleni Ponoš i Đilas", jer bi tako lakše ostvarili svoje interese da na Kosovu i Metohiji nema Srba i dobili priznanje na tačni.

"Želje su jedno, a realnost nesto sasvim drugo. A realnost je da je u nedelju ubedljivo pobedio predsednik Aleksandar Vučić. I niko Kurtiju nije kriv što su on i njegova partija Samoopredeljenje za samo par meseci izgubili polovinu svog glasačkog tela, dok je Aleksandar Vučić pobedio u prvom krugu sa gotovo 60 odsto glasova, što je istorijski najbolji rezultat", navodi Petković, prenosi B92.

On itiče i da dok god je predsednik Aleksandar Vučić na čelu Srbije, Srbi na Kosovu i Metohiji znaju da će se boriti za njihova prava, bezbednost i ekonomski napredak zbog čega su puno poverenje ponovo dali predsedniku Vučiću.

"Zato, neka Kurti čuva živce jer će Aleksandar Vučić još dugo braniti srpske nacionalne interese na KiM. I tu nikakve Kurtijeve laži ne pomažu", poručio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR