Glas Javnosti

KURTI ĆE POKUŠATI PRLJAVE TRIKOVE! VUČIĆ: Biće reči o Zajednici srpskih opština u Briselu jer ću ja da govorim o tome

Politika
Autor: Glas javnosti/Kosovoonline

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će na sledećem sastanku u Briselu, u okviru dijaloga, zasigurno biti reči o Zajednici srpskih opština, jer će on da govori o tome.

Na pitanje da li će 27.februara u Briselu biti reči o ZSO, pošto je Aljbin Kurti rekao da neće, kazao je da sa Kurtijem nema razgovora.

„Ja ću uvek da idem da razgovaramo, ali nema tu razgovora. On počne da priča o Slobodanu Miloševiću, o svojoj patnji, Ademu Demaćiju. Razumete  da je zaostao u tom vremenu. Biće naravno reči o ZSO, jer ću ja da govorim o tome, a moraće i međunarodni predstavnici“, podvukao je on.



Vučić je naglasio da Kurti ne bi nikada da formira ZSO, i da će izaći sa varijatnom da prvo Srbija prizna Kosovo pa će on da formira ZSO.

„To će da mu bude taktika. Ponovo će izaći sa novim trikovima. Ali ne mogu da me iznenade ničim", podvukao je on.

Vučić je kazao da će dan, dva pre Brisela postaviti u institucije na severu Kosova "najgore Srbe ne bi li zadao još neki udarac Srbima na severu Kosova, uz pomoć Rašića i Bogdanovića".

Kazao je da je od vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata šejka Muhameda čuo mnogo i da nije slučajno kada govori da očekuje pogoršanje situacije i značajnije borbene aktivnosti u nedeljama pred nama u Ukrajini.



„Naše je da probamo da sačuvamo mir, čuvajući vitalne naše nacionalne interese i obezbedimo sve za našu zemlju. Svi znaju ovde da će biti problema u delovima Evrope oko lekova, kao što ih je bilo u Velikoj Britaniji. Moramo da to preduhitrimo. Dali smo nalog šta da se nabavlja od sirovina, generičkih lekova. Moramo da menjamo neke zakone. Moramo da garatujemo normalnu sabdevenost lekovima“; naglasio je Vučić.

Kazao je da je Srbija, po pitanju energenata dobro prošla kroz zimu, iako nije malo koštalo.
Ostaće, prognozira oko 450 do 480 miliona kubnih metara gasa u skladištima, pa će morati da se dokupi 200-300 miliona kako ne bi bilo problema iduće zime.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR