Glas Javnosti

KRVNIK TAČI SE HVATA ZA SLAMKU: Sud da kaže da je istraga o TRGOVINI ORGANIMA gotova i da nema veze sa optužnicom

Politika
Autor: Glas javnosti

Advokat bivšeg takozvanog "predsednika" zaakozvanog " kosova" i lidera terorističke organizacije tzv. "ovk" Hašima Tačija Gregori Kiho rekao je da "Rusi stalno pokušavaju da dovedu u vezu optužene pred Specijalnim sudom sa trgovinom organima", zbog čega je zatražio od suda da izda obaveštenje da su istrage o trgovini organima završene i da sadašnje suđenje nema veze sa tim optužbama.

.Kiho je rekao da njegov klijent nije optužen za trgovinu organima i da je istraga o tome završena.

"Nekoliko tekstova koji su objavljeni sa ruskim ministarstvom spoljnih poslova i koji su se reflektovali u evropskim medijima, odnose se na trgovinu organima i na jednog od lidera uključenog u ovaj sudski proces. To je netačno s obzirom na optužbe koje su podignute u optužnici. Ovakvi članci su štetni po optužene. Ako je istraga vezana za trgovinu organima završena, neko to treba da kaže, da u optužnici koja je podignuta nema ničega što ih dovodi u vezu sa trgovinom organa", kazao je Kiho.

On je dodao da ne zna da li Rusi pokušavaju da utiču na porotu i navodi da stalno pokušavaju da kažu da su optuženi umešani u trgovinu organima.

"To nije tačno. Bilo bi dobro da date saopštenje i da kažete da je ova istraga završena i da to nema veze sa trgovinom organima“, obratio se Kiho sudu.



Glas javnosti/Kosovo onjaln/Dukađini

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR