Glas Javnosti

KRKOBABIĆ O LJUDSKOJ SOLIDARNOSTI : To je uslov bez kog uređeno društvo ne može

Politika
Autor: Glas javnosti

Šef poslaničke grupe PUPS - solidarnost i pravda Stefan Krkobabić izjavio je povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudske solidarnosti da bez nje nema države, društva, rada i napretka, a samim tim ni čoveka.

Šef poslaničke grupe PUPS - solidarnost i pravda Stefan Krkobabić izjavio je povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudske solidarnosti da bez nje nema države, društva, rada i napretka, a samim tim ni čoveka.

- Partija koju predstavljam ponosno nosi uzvišenu reč solidarnost u svom nazivu koja nije ni dekor ni floskula, već naš vrednosni orijentir i princip na kome počiva naša celokupna politička filozofija - rekao je on.

On je dodao da je solidarnost  uslov bez kojeg uređeno društvo ne može, a da ovaj dan dugujemo bivšem predsedniku Poljske.

- Solidarnost među generacijama, među polovima, među etničkim i verskim grupama, među levičarima i desničarima, među svim građanima i građankama Srbije jeste i biće conditio "sine qua non" uređenog i razvijenog društva kome težimo. Obeležavanje ovog dana dugujemo svojevremenoj inicijativi poljskog predsednika Leha Valense, a na nama je da on ne bude dan puke uspomene na ovaj uzvišeni princip, već dan rekapitulacije toga koliko smo bili solidarni svih ostalih dana u godini - zaključio je Krkobabić piše Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR