Glas Javnosti

KRIZA U BEOGRADU! ŠAPIĆ: Ako ne bude većine, novi izbori oko 20. maja

Politika
Autor: Glas javnosti

Kandidat za gradonačelnika Beograda Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić izjavio je danas da će izbori za Skupštinu grada Beograda, ukoliko ne bude formirana većina do 1. marta, morati da budu ponovljeni oko 20. maja, dok izbori za beogradske opštine i lokalni izbori ne mogu da budu pre juna.

„Tako zakon kaže. To je izlazak na izbore dva puta. Moramo da budemo svesni koliko je to novca, vremena, zastoja. I videćemo, možda opet dođemo u istu ovu situaciju (da ne možemo da formiramo većinu), pa će morati da se donesu neke odluke“, rekao je Šapić.

Ponovio je stav da će SNS formirati većinu sa pokretom „Mi – Glas iz naroda“ samo ukoliko to prihvati jedan od osnivača pokreta, Branimir Nestorović, za koga navodi da jedini ima legitimitet da pregovara.


„Ispostavilo se da su dva meseca pre izbora bili u problemima međusobno, i sad vidimo da imaju probleme u koje neću da ulazim, ali bez obzira na sve – gospodin Nestorović je legitiman i neko na čije ime su oni dobili najviše glasova“, kazao je Šapić.

Naveo je da su obustavljeni razgovori sa nosiocem beogradske liste „Mi – Glas iz naroda“ Aleksandrom Jerkovićem, koji je bio spreman na pregovore oko formiranja većine, jer je SNS „želeo da podigne lestvicu legitimiteta“.

„Nećemo da napravimo vlast, kako je Vučić rekao, delimično legitimnu. Ja mogu čak da kažem i potpuno legitimnu, jer Jerković ima svoj pokret. Nismo mi odlučivali kako će da se zove njihova lista i da će on biti kandidat za gradonačelnika, nego oni“, naveo je Šapić.

Glas javnosti/H01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR