Glas Javnosti

KRISTOFER HIL NOVI AMBASADOR SAD U SRBIJI? Sedeo sa OVK TERORISTIMA, bio HOLBRUKOVA desna ruka na BALKANU (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Američki diplomata i poznavalac prilika u regionu Kristofer Hil biće imenovan za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, piše “Blic”.

Hil će na mestu ambasadora zameniti Entonija Godrfrija karijernog diplomatu koji je u Beogradu od novembra 2019. godine.

Novi američki ambasador je prekaljeni diplomata, poznavalac regiona i blizak prijatelj i saradnik američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Hil, levo sa Holbrukom, desno tokom pregovora sa OVK teroristima

- Administracija SAD na ovaj način šalje poruku da im je stalo do Srbije i Balkana. Pokazuje da se menja američki pogled i shvatanje uloge Srbije na Zapadnom Balkanu - kaže izvor “Blica” iz diplomatskim krugovima.

- Dolazak Hila, poznatog po pragmatičnosti, pokazuje da Amerika želi da uzme aktivnije učešće u procesima na Balkanu, ali i da bude u mogućnosti da bolje razume Srbiju. Imenovanje Hila vraća vašu zemlju u poziciju prioritetnog partnera američke administracije na Balkanu - kaže diplomata blizak američkoj administraciji.

Podsetimo, Kristofer Hil započeo je svoju diplomatsku karijeru na Balkanu.

Učestvovao je u pregovorima tokom mirovnog procesa u Bosni i Hercegovini.

U njegovoj biografiji navodi se i da je njegova pregovaračka politika na Kosovu doživela neuspeh, nakon koje je usledila NATO intervencija 1999.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR