Glas Javnosti

Kapetan Dragan: 'Krajišnik je govorio da treba da praštamo, ali ja ne mislim tako jer Hrvati i dan danas vode rat protiv Srba'

Politika
Autor: Glas javnosti

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, govorio je o poznanstvu sa Momčilom Krajišnikom, prvim predsednikom Narodne Skupštine Republike Srpske koji je zbog komplikacija od koronavirusa preminuo danas, na Dan srpskog jedinstva!

Njihovo poznanstvo datira još iz predratnog perioda 80-ih godina, kada je kapetan Dragan radio u Africi. Otkrio je da ga pamti kao prekaljenog gospodina, akademika, vrlo školovanog, otresitog, elokventnog čoveka koji je ušao i ostaće u istoriji. Za Vasiljkovića, Krajišnik je mučenik, žrtva antisrpskog progona, jedan od onih Srba koji su godine i godine nepravedno proveli u zatvoru, a sudbina je htela da premine baš na tek ustanovljeni Dan srpskog jedinstva, datum koji je veoma važan za "knindže", za pripadnike Fondacije "Kapetan Dragan" i sve Srbe.

- Na mene je ostavio utisak odlučnog čoveka, a ako je on zločinac, onda svaki hrvatski političar mora biti zločinac - rekao je kapetan Dragan. 

- Vi ste imali sukob zapada i istoka, sve socijalističke zemlje su morale da se raspadnu. Zapad je finansirao velikim sredstvima svakom protivnika Jugoslavije. Ali mislim da su ta vremena prošla, sada vidim ogromne promene nabolje. Imamo sada više razloga za saradnju. Krajišnik je posle izlaska iz zatvora rekao da treba da opraštamo, ali ja smatram da ne treba da opraštamo. Hrvati i dan danas vode rat protiv Srba - rekao je kapetan Dragan.

On je optužio Vuka Jeremića da je dozvolio hapšenje Srba. 

- Ja nisam bio prijatelj Miloševića, ali je i on u Hagu ispao žrtva kao Krajišnik. Ubeđen sam da će to postati jasno svetu.  Verujem da smo mogli da bolje prođemo da smo bili organizovaniji. NATO ne bi napao da smo bili složni tokom 990-tih. Krajišnik je u Hagu istrajao i uspeo da porazi pokušaj da se Srbi predstave kao genocidan narod. Milsim da će ga po tome pamtiti - rekao je kapetan Dragan. 

Prema njegovim rečima za sada imamo 65 Srba za koje znamo da su u zatvoru a da su osuđeni bez dokaza. 

Kapetan Dragan je govoreći o Hrvatskoj iskritikovao i Novaka Đokovića.

- Ta nacistička vlast i dalje muči Srbe po zatvorima metodama Gvantanama, a odna se pojavi neki Đoković koji kaže da je Hrvatska lepa zemlja - mišljenja je kapetan Dragan.

(Glas javnosti/Pravda.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR