Glas Javnosti

KOSOVO PA SVE OSTALO: Važni pregovori odlažu formiranje vlade Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Važni pregovori Srbije u Vašingtonu i Briselu, odložiće formiranje nove Vlade Srbije, koja će najverovatnije biti imenovana posle 7. septembra

Iako je 25. avgust, važio kao jedan od datuma na koji bi novi ministri mogli da polože zakletvu u Skupštini Srbije, važni susreti koji se tiču nastavka dijaloga Beograda i Prištine promenili su planove.

Kako je specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel iznenada najavio, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti će se 2. septembra sastati u Beloj kući u Vašingtonu. Pet dana kasnije, 7. septembra isti učesnici bi trebalo ponovo da sednu za sto, a ovoga puta dijalog će biti nastavljen pod okriljem Evropske unije u Briselu.

U međuvremenu, očekuje se da predsednik Srbije započne drugi krug konsultacija oko formiranja vlade. Za sada je poznato da su u igri dva koncepta, predsednik Srbije je otkrio da razmišlja o opciji koja podrazumeva prostu koaliciju SNS sa jednom političkom partijom, i o drugoj prema kojoj bi bila formirana "neka vrsta koncentracione vlade".

(Glas javnosti/ Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR