Glas Javnosti

KAZNE ZA SRPSKE VOZAČE! Bićete kažnjeni novčano!

Politika
Autor: Glas javnosti

Od petka, 8. oktobra, svako ko se zatekne na teritoriji Kosova bez nalepnice, biće kažnjen novčano prema Zakonu o saobraćaju.

Jeta Telja, šef kabineta i viši politički savetnik ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa rekla je da će od 8. oktobra vlasnici vozila sa srpskim tablicama i simbolima bez nalepnica, biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Međutim, zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova i policija nisu objavili kolika će biti kazna za vozače koji voze sa srpskim tablicama i bez nalepnica.

Kosovske vlasti saopštile su da su tablice sa skraćenicama gradova na Kosovu, koje izdaju vlasti u Srbiji, nezakonite i da će se njihovim slučajem pozabaviti tim sastavljen od zvaničnika Evropske unije, Prištine i Beograda kako bi se pronašlo rešenje. Međutim, kako je izjavio zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi na današnjoj sednici Skupštine Kosova pravilo stikera primenjivaće se i na ove tablice.

"Prvi put se sporazumom (od 30. septembra) ove registarske tablice tretiraju kao ilegalne, kao registarske tablice države koju ne priznajemo, pa ih zato prekrivamo nalepnicama. Ove registarske tablice nisu pokrivene nalepnicama u Srbiji, već na Kosovu i uz dogovor na šest meseci", rekao je Bisljimi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR