Glas Javnosti

КОСОВКА ДЕВОЈКА: Неће бити никаквих смена у Влади све док траје БИТКА ЗА КОСОВО?

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 04.07.2018.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је у вези са Косовом да "ако и када будемо имали неки узајамно прихватљив компромис на столу, пре свега прихватљив за Србију, верује да ће народ стати иза свог председника и Владе". У интервјуу за Вечерње новости додала је да смена у влади неће бити док се води битка за Косово.

У интервјуу за Вечерње новости на питање да ли може да замисли да народ одбаци правно обавезујући споразум са Косовом, Брнабић је рекла да се тако нешто увек може десити, али би било боље да народ преузме одговорност за своју будућност.

Додала је да Београд једини у овом тренутку има политичку храброст да покрене озбиљан дијалог око Косова и додала да смена у влади неће бити док се води битка за Косово.

Одговорна политика је да се учини све да се пронађе компромис који ће обезбедити дугрочну безбедност, стабилност, и сигурност за будуће генерације, рекла је Брнабић поводом годину дана рада владе, одговарајући на питање да ли има сврхе преговрати са Приштином када најмоћније земље траже да се Србија не противи чланству Косова у УН.

Премијерка је рекла да не види разлог зашто би се било ко поред ЕУ, која је модератор, укључивао у дијалог Београда и Приштине.

Додала је да би уколико се у дијалог укључе САД, као што Приштина тражи, у разговоре требало укључити и две велике светске силе које нису признале независност Косова, а које чувају међународно право и правду - Русија и Кина.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR