Glas Javnosti

Koga BRIGA za životnu sredinu?

Politika
Autor: Glas javnosti

Odbornik u Skupštini grada Bora i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Irena Živković saopštila je da na sednici Saveta za zaštitu životne sredine, čiji je ona predsednik, nije usvojen dnevni red.

To se dogodilo iako je Savet samo savetodavno telo koje je trebalo da diskutuje po tačkama koje će se naći na dnevnom redu predstojeće Skupštine grada, prenosi portal Ist Media.

Savet je trebalo da raspravlja o predlogu Odluka o izradi Programa zaštite životne sredine grada Bora za period 2022-2031. i izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom grada Bora od 2022-2031. godine.

– Činjenica da ni u Savetu, u kom vladajuća struktura ima većinu, njihove odluke nemaju apsolutnu podršku, dokazuje da trenutna vlast nema legitimitet za odluke koje donosi jer je stabilnu većinu formirala na leđima preletača, odnosno odnornika koji su se predstavljali kao opozicija u toku izborne kampanje, a nakon izbora ušli u vlast, navela je Živković.

Kaže da SSP ne podržava ove dve tačke dnevnog reda Skupštine zbog nedovoljne transparentnosti projekata i nedovoljne konsultacije ljudi iz struke što „upućuje na mogućnost malverzacija i korupcije”.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP