Glas Javnosti

KO NE SME DA SE SUOČI SA GRAĐANIMA? Dve sednice istog skupštinskog odbora na dva kraja Srbije?!

Politika
Autor: Glas javnosti

I to se događa: za danas su bile odvojeno zakazane dve sednice Odbora za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije, u različitim delovima zemlje, u razmaku od sat vremena.

Petu sednicu tog tela sazvao je predsednik Odbora Aleksandar Jovanović Ćuta u Loznici, sa početkom u 11 sati, dok je šestu sednicu, u 10 sati, sazvao njegov zamenik Milimir Vujadinović, u Domu Narodne skupštine. Dnevni red obe sednice bio je sličan – eksploatacija litijuma, odnosno projekat “Jadar”.

Aleksandar Jovanović je uoči sednice izjavio za FoNet da će se, dok god je on predsednik Odbora, sednice održavati tamo gde se ljudima truju vazduh i voda i kojima je ova zemlja namenila sudbinu ekoloških izbeglica.

Naveo je da zakazivanje sednice u Beogradu pokazuje i koliki je strah naprednjačke vlasti da se suoči sa građanima, jer su na sednicu Odbora pozvani i građani iz Gornjih Nedeljica, udruženje Ne damo Jadar.

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić izjavila je na sednici Odbora održanoj u Loznici da je neophodno trajno zabraniti iskopavanja litijuma i bora u Srbiji i da nema više šta da se razgovara sa Rio Tintom, jer bi to bio korak unazad. Šteta još nije nastala, ali smo na korak od nepovratne katastrofe i potpunog poraza Srbije. Moramo da se kao narod uzdignemo i odbranimo, naglasila je Parlić.

Smatra da bi zabranu iskopavanja litijuma trebalo da podrže svi građani, bez obzira na to da li su glasali za vlast ili opoziciju, jer bi otvaranje rudnika značilo propast životne sredine. Rio Tinto je "slučaj najveće korupcije u kojoj učestvuju predstavnici vlasti" i o tome je neophodno sprovesti detaljnu istragu, naglasila je Parlić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR