Glas Javnosti

KO ĆE NASLEDITI VUČIĆA: Nezvanično ČETIRI ŽENE potencijalne PREDSEDNICE SRPSKIH NAPREDNJAKA! (FOTO)

Politika
Autor:

Portal Glasa javnosti došao je do pouzdanih informacija da se u SNS spremaju brojne kadrovske promene, a to uključuje i one u samom vrhu. Glas javnosti nezvanično saznaje da će se Vučić povući sa čela stranke, a da bi na tom mestu mogla da ga nasledi neka od žena iz redova naprednjaka.

Prema još nepotvrđenim informacijama, SNS će ubuduće voditi žena, a kako se očekuju velike kadrovske promene na skupštini naprednjaka koja je zakazana za 13. novembar, moguće je da će baš tog dana predsednik stranke Aleksandar Vučić najaviti svoju ostavku.

Kako već dugo nekoliko žena u samom vrhu stranke igra važnu ulogu u partijskom životu i nalaze se na visokim pozicijama različitih institucija, tako je vrlo verovatno da će jedna od četiri najmoćnije žene srpske politike naslediti Vučića na čelu te partije.

Među njima su glavne kandidatkinje, Jorgovanka Tabaković, Maja Gojković, Zorana Mihajlović i Ana Brnabić.

Jorgovanka Tabaković

Iako je svoj politički angažman izgradila još u Srpskoj radikalnoj stranci, Jorgovanka Tabaković dobro pliva u naprednjačkoj Srbiji, pa je tako bez mnogo pompe preuzela kormilo Narodne banke. Ona se po preuzimanju funkcije povukla iz javnosti i retko se mogu pročitati njene izjave, kako o samoj stranci tako i o ekonomskoj politici, posebno kada je nacionalna valuta u pitanju. Ipak, pojedini stručnjaci spremni su da tvrde kako Jorgovanka dobro obavlja svoj posao te da je dinar već duže vreme stabilan. Ipak, šanse da upravo ona sedne u predsedničku fotelju naprednjaka nisu previše velike, s obzirom da će biti zahtevno obavljati dve tako odgovorne funkcije istovremeno.

Maja Gojković

Gojkovićeva je sa mesta predsednice Skupštine Srbije avanzovala na mesto ministra kulture, a u stranačkoj strukturi kotira se jednako visoko, s obzirom da je takođe svoj politički diskurs nakon izlaska iz radikalne stranke, prilagodila vladajućoj SNS. Maja je, naime neko ko je iskusan u političkom životu još od devedesetih godina 20. veka kada je uz Šešelja i radikale pekla politički angažman, pa joj je delovanje unutar stranačke strukture dobro poznato. 

Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva koja se nalazi na čelu resora za rudarstvo i energetiku, visoko se kotira u redovima Srpske napredne stranke, a njeni često samostalni istupi, učinili su je jednom od najmoćnijih žena Srbije, toliko čak, da su nedavni tabloidni napadi na nju ukazivali da ona nije zadovoljna samo ministarskom funkcijom već da je svoje ambicije usmerila i na mnogo više pozicije u državi. Iako važi za aktivnog i odanog stranačkog vojnika, njene šanse da nasledi Vučića najmanje su od sve četiri potencijalne kandidatkinje.

Ana Brnabić

Ana Brnabić, aktuelna predsednica vlade u svom drugom mandatu, najverovatniji je Vučićev naslednik na mestu predsednika stranke. Ana je svoju privrženost predsedniku pokazala više puta od početka pandemije korona virusa te je više puta isticala kako ima fantastičan odnos sa predsednikom sa kojim se svakodnevno bori sa gorućim problemima u društvu. Osim toga, njihove česte objave na društvenim mrežama, govore i da se oni privatno posećuju i druže te da su u ovom trenutku možda i najčvršći stranački partneri. Sve to ukazuje da bi upravo Ana Brnabić mogla da dođe na čelo srpskih naprednjaka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR