Glas Javnosti

KASTRATI OCENIO SITUACIJU NA SEVERU KOSOVA KAO PROBLEMATIČNU:

Politika
Autor: Glas Javnosti

Kadri Kastrati, bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, smatra da je ulazak vakcine protiv koronavirusa na sever Kosova nelegalan.

Kao i da to predstavlja kršenje integriteta, prenosi Ekonomia Onlajn.

Kastrati je istakao da se slaže sa izjavom komandanta Kfora, italijanskog generala Franka Federičija, koji je ocenio da je bezbednosna situacija na Kosovu stabilna i da trenutno nema naznaka mogućih nemira.

-Slažem se sa komandantom Kfora da je situacija na Kosovu je stabilna, ne vidim nikakvo pogoršanje situacije, ali situaciju na severu vidim kao problematičnu, posebno ulaskom vakcina, ulaskom lekara Srba. To smatram problematičnim i to vidim kao kršenje integriteta i suvereniteta zemlje i institucija Kosova. Vlada Kosova treba da bude otvorenijeg duha i treba više da se angažuje kroz mehanizam bezbednosne snage poput Kosovske policije i Carine Republike Kosovo da se bore protiv ove pojave jer se suverenitet Republike Kosovo neprestano krši- rekao je Kastrati.

On je dodao da međunarodna zajednica ne treba da reaguje na ovakve akcije Srbije, jer je na kosovskoj vladi da to učini.

-Kfor kao međunarodno vojno prisustvo na Kosovu ima misiju da čuva granice, ako su granice prekršene spolja i bezbednost građana iznutra, kao drugi odgovor posle Kosovske policije, ali prvo moramo da reaguju naše institucija, kao Vlada Republike Kosovo, jer smo mi ovde lideri i moramo reagovati i preduzeti mere da se ovo više ne ponovi i događa, kao što se do sad događalo- zaključio je Kastrati.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR