Glas Javnosti

KARADŽIĆU ODBIJEN PRIGOVOR: Radovan DOŽIVOTNO ostaje u BRITANSKOM ZATVORU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Mehanizma za krivične sudove u Hagu Karmel Ađijus odbio je danas prigovor odbrane Radovana Karadžića na odluku o izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji, objavio je na Tviteru jedan od članova njegovog pravnog tima advokat Piter Robinson.

Ovim potezom, prema stavu Robinsona, Karadžić je osuđen na “kaznu samice do kraja života ili smrt od muslimanskih ekstremista u zatvorima u Velikoj Britaniji”.

Takođe jedan od članova Karadžićevog pravnog tima advokat Goran Petronijević u izjavi za Tanjug podseća da je upravo specijalna jedinca Velike Britanije učestovala u potrazi za Karadžićem i u njegovom hapšenju 2008. godine, ali prethodno i bombardovanju Republike Srpske 1994/95. godine, čime se otvoreno stavila na nepijateljsku stranu.

-Prema tome, Karadžić sada zapravo ide u zarobljeništo, u logor, a ne na izdržavanje kazne – naveo je advokat.

Podseća da je upravo jedna od tačaka po kojoj je Karadžić osuđen – uzimanje talaca, vojnika iz mirovne misije, koja je to prestala da budu nakon NATO bombardovana RS, a među kojima je najviše bilo britanskih vojnika.

U britanskim zatvorima, prema rečima Petronijevića, osuđeni Srbi su u više navrata bili napadani od strane muslimanskih ekstremista, poput Radoslava Krsića, koji je jednom pretučen šipkom, a drugi put je pokušano njegovo ubistvo žiletom .

Upravo zbog toga prilikom izjašnjanja o zemlji gde bi služio kaznu, odbrana je, kako kaže Petronijević, jedino tražila da to bude u zemlji u kojoj će njegova bezbenosti biti na nivou, da se ne bi dešavalo ono što se dogodilo Krstiću ili Biljani Plavasić, koja je takođe napadnuta u zatvoru u Švedskoj od strane muslimanskih ekstremista, ali je predsednik Mehanizma uradio upravo suprotno.

-Oni su kao Srbi tamo satanizovani, i boravak Karadžića u zatvoru u Velikoj Britaniji je jako rizičan, čak prvi korak ka ubistvu- smatra Petronijević.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR