Glas Javnosti
Pošta_mobilni_stiki_320x100

KARADŽIĆ U BUKAGIJAMA! Britanci u zatvoru muče prvog predsednika Republike Srpske

Politika
Autor: Glas javnosti

Od kako je prebačen na izdržavanje kazne u Veliku Britaniju Radovan Karadžić punih pet meseci čeka na pregled lekara.

Kako za "Novosti" kaže njegova ćerka Sonja Karadžić Jovičević, u zatvorskom kompleksu "Vajt" postoji medicinska služba i osoblje je ljubazno, ali oni su nemoćni kada je neophodan pregled specijaliste ili neka od dijagnostičkih metoda.

- Odavno je prošao rok za obaveznu kontrolu kod oftalmologa, a slabo osvetljenje u ćeliji i u toku dana dodatno mu pogoršava vid - kaže Sonja.- Mesecima čeka i rešavanje problema sa vratnim delom kičme, što zahteva da se uradi valjana dijagnostika, najmanje kolor-dopler krvnih sudova vrata, kao neinvazivna i jeftina metoda. Ni to mu ne daju, iako je pregled brz, jednostavan i traje samo nekoliko minuta. Kako ne daju specijalistu, tako nema ni terapije. Ostala koju prima je neadekvatna i nekontrolisana, sa nekim nuspojavama koje on prijavljuje, ali odgovora nema.

Karadžićeva ćerka nam kaže da mu je ćelija mračni sobičak, neuslovan i za ostavu:
Nema ni ormar za veš i lične stvari, pa je sam od kartonskih kutija u kojima mu je dopremljeno nešto stvari iz Haga napravio policu-ormar u kojem drži garderobu, knjige i druge lične stvari.

Sonja Karadžić ukazuje da su ovo samo neki od priloga celoj seriji dokaza da Britanija nije sposobna da pruži ni osnovnu zdravstvenu zaštitu inostranim zatvorenicima.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP