Glas Javnosti

KARADŽIĆ PISAO PUTINU IZ BRITANSKOG ZATVORA: 'Vladimire, brate POMAGAJ'!

Politika
Autor: Glas javnosti

Radovan Karadžić, nekadašnji predsednik Republike Srpske, koji je nedavno prebačen iz zatvora u Hagu u ozloglašeni britanski kazamat na ostrvu Vajt, koji je prepun muslimanskih ekstremista, uputio je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da ga izbavi odatle i spase mu život.

Pismo je poslao preko svojih advokata, a prema rečima izvora bliskog Karadžiću ruskog predsednika oslovio je sa "brate" i opisao mu sav pakao kroz koji je prošao čim je nogom kročio u Veliku Britaniju.

Tokom nedavne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, podsetimo, predstavnik Rusije pri UN oštro je kritikovao prebacivanje Karadžića u zatvor u Velikoj Britaniji navodeći da je bezbednost osuđenih Srba ugrožena u britanskim zatvorima.

- Naveo je da su uslovi u zatvoru nedostojni čoveka i da nema ni adekvatnu hranu, a ni terapiju. Takođe, da su zatvorenici žedni krvi, da najviše ima muslimanskih terorista koji jedva čekaju da ga se dočepaju i lično mu presude i da su i sami čuvari jako neprijatni prema njemu. Napisao je da mu nisu dozvolili da iz Holandije ponese svoj računar u kome ima mnogo materijala za žalbu koju sprema. Molio je Putina da mu pomogne jer prebacivanjem u drugi zatvor nije ponižen samo on nego je simbolika tog čina mnogo dublja. Naveo je nešto poput: "Britanci su ovo moje prebacivanje kod njih doživeli kao svoju veliku pobedu, njihovi političari se raduju, slave" - prepričava izvor blizak nekadašnjem predsedniku RS i ističe da je Karadžić naglasio i da je smešten u zgradu koja je puna kancerogenog azbesta.

Dodaje da je Radovanu dozvoljeno samo da se čuje sa ćerkom Sonjom i da je zapravo njoj i izdiktirao sadržaj pisma koji je potom prenela advokatima. Da tako teče komunikacija potvrdila je prošle nedelje i Sonja.

- Strahujemo za njegov život. Živi u necivilizacijskim uslovima. U svega nekoliko minuta pokušavamo da što brže razmenimo informacije o njemu i porodici te da zapišem poruke za prijatelje, saradnike i advokate - navela je Sonja Karadžić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR