Glas Javnosti

Kapetan Dragan: Vuk Jeremić me izdao

Politika
Autor: Glas Javnosti

Kapetan Dragan, koji je koji je pre nekoliko dana pušten iz hrvatske Lepoglave posle izdržane kazne od 13 godina robije, uključio se jutros u vikend jutarnji program TV Hepi rekavši da je zatvor i sve što je tamo prošao izdržao tako što je to shvatio kao jedan zadatak.

- Kad sam tamo došao i video da je to tako, izvukao sam najbolje što sam mogao. Nisam imao vremena da razmišljam - rekao je i dodao da protiv njega nije bilo nijednog dokaza, osim "časne hrvatske reči" lažova.

- To je nastavak jedne ustaške ideologije koja i danas traje. Verujem da sam morao da odem u Hrvatsku da bih video šta se dešava. Nisam postao više religiozan nego što sam bio, ali da nisam otišao i video, ne bih verovao da u 21. veku imate na stotine Srba osuđenih na dugogodišnje robije samo zbog neke izjave vrlo sumnjivih svedoka bez dokaza - rekao je.

- Tadašnji odnos prema meni od strane Srbije nisam mogao da razumem. Čuo sam Vuka Jeremića koji je tada bio ministar, da je rekao da se Srbije neće mešati u slučaj kapetana Dragana i Hrvatske. Za mene je to najveća izdaja. Kome je tu poruku slao, koga je hteo da zadovolji? Sigurno ne mene, moju porodicu, ili Srbiju. Za mene je to obična izdaja - rekao je. On je jutros u emisiji otkrio i da su prve tri godine robijanja u Solinu prema njemu bili izuzetno korektni i da je dobijao dobru hranu za razliku od nastavka kazne gde su ga budili na sat i uskraćivali mu obroke.

Izvor: Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR