Glas Javnosti

KAKO JE OTKRIVEN HRVATSKI ŠPIJUN U SRBIJI: Proterani diplomata Šnajder PRAĆEN duže od godinu dana! Sastajao se sa srpskim političarima, privrednicima, novinarima, aktivistima NVO...

Politika
Autor: Glas javnosti

Proteranog hrvatskog diplomatu Hrvoja Šnajdera Bezbednosno – informativna agencija (BIA) pratila je duže od godinu dana i ima video i audio snimke njegovih susreta sa srpskim političarima, privrednicima, novinarima, aktivistima nevladinog sektora, iz kojih se nedvosmisleno zaključuje da se bavio obaveštajnim radom.

Srbija je morala da reaguje, pošto je prvi sekretar hrvatske ambasade svojim aktivnostima ugrozio bezbednost Srbije i kompromitovao svoju poziciju, jer je kao operativac Sigurnosno obavještajne agencije (SOS) svoj položaj u ambasadi koristio kao paravan za subverzivne akcije protiv domaćina.

Prema navodima dobro obaveštenih izvora lista, Šnajder se na različitim lokacijama u Beogradu sastajao sa predstavnicima različitih političkih opcija, a fokus njegovog interesovanja bile su predizborne aktivnosti u Srbiji, domaća partijska politika, kosovsko pitanje, odnosi Srbije sa Rusijom i Kinom, ekonomske prilike, stanje u vojnom sektoru.


Foto: Instagram

Sagovornici iz sveta politike, biznisa, novinarstva, nevladinih organizacija, vremenom su postali svesni da su upali u mrežu „perfidnog Hrvata“, ali su nastavili da mu dostavljaju tražene informacije, najčešće dokumenta ili podatke pohranjene na fleš memorijama.

Izvori lista tvrde da je Šnajder raspolagao i zavidnim budžetom, pa se proverava da li je pojedincima plaćao za saznanja koja su mu iznosili „kao na tacni“.

Šnajder je službovao u Beogradu od 2020. godine, a 2017. do tada je bio na Kosovu i Metohiji.


Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR