Glas Javnosti

JUGOVIĆ : U prošlom sazivu nismo smeli da propustimo šansu da stavimo na dnevni red rezoluciju o ustaškom genocidu

Politika
Autor: Glas javnosti

Bratislav Jugović, narodni poslanik sa liste SNS se oglasio povodom zabrane predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se pokloni žrtvama zloglasnog logora u Jasenovcu je pokazatelj da u ovom sazivu nismo smeli da propustimo šansu da stavimo na dnevni red rezoluciju o ustaškom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom drugog svetskog rata

- Jedini poraz s kojim ne umem da se nosim je činjenica da rezolucija o ustaškom genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom drugog svetskog rata nije izglasana u Skupštini Republike Srbije, nakon što je u skupštinsku proceduru ušla kao dopuna dnevnog reda na predlog deset narodnih poslanika, među kojima sam bio i ja - navodi on u pisanom saopštenju.

Kako je istakao Jugović, ovu rezoluciju izglasaće i druge države, ali tek nakon što bude rezultat podrške makar dvotrećinskom većine u Skupštini Republike Srbije.


- Tek tada će se brojni državnici pokloniti žrtvama Jasenovca, a ne samo državnici iz Srbije. Nije bolno samo što nemamo rezoluciju o žrtvama zloglasnog logora u Jasenovcu, već je užasno i što mnogi učesnici političkog života u Srbiji nemaju nikakav odnos prema stradanju Srba, Jevreja i Roma u ustaškim zločinima u drugom svetskom ratu - zaključio je on.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas da privatno poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti neće dozvoliti da uđe u zemlju prenosi Danas

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR