Glas Javnosti

JUGOVIĆ spreman da pomogne u prikupljanju potpisa protiv iskopavanja litijuma: Znamo li za dedovinu ili samo za Rio Tinto?

Politika
Autor: Glas javnosti

Narodni poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Bratislav Jugović izjavio je da je spreman da aktivno učestvuje u narodnoj inicijativi protiv iskopavanja litijuma na teritoriji Srbije.

Osim što je, kako kaže, spreman da učestvuje u troškovima prilikom prikupljanja potpisa, Jugović dodaje da se stavlja i na raspolaganje u prikupljanju potpisa na teritoriji Grada Čačka.

„Ovu akciju treba da sprovedemo što pre, kako bi smo se u aktuelnom sazivu jasno opredelili, znamo li za dedovinu ili samo za Rio Tinto“, istakao je Jugović za Danas.

Podsetimo, Jugović se već izjašnjavao da je protiv Rio Tinta, i da kada bi Rio Tinto bio referendumsko pitanje, on bi, kako je naveo zaokružio „Ne“.

I pre dva dana naveo je da je za raskidanje sporazuma sa Rio Tintom.

„U Vladi uglavnom sede ljudi čija dedovina nije u Srbiji. Oni nemaju odnos prema šljivi i njivi kakav imam ja i kakav imaju birači koji odlučuju koliko će jedna vlast da traje, izjavio je tada za naš list Bratislav Jugović, odgovarajući na pitanje Danasa da li očekuje da će Vlada Srbije, zbog nezadovoljstva velikog broja građana i protesta na ulicama povući sporni Zakon o eksproprijaciji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR