Glas Javnosti

Јовановић: Градски урбаниста обмањује јавност, ради против Београђана

Politika
Autor: beta.rs/foto:

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је градски урбаниста Марко Стојчић "грубо обмануо јавност" тврдњом да је 13 хектара земљишта у насељу Баново брдо, где градска власт намерава да гради стамбено-комерцијални комплекс "Сунчана долина", у приватној својини.

"Једноставним увидом у катастар јасно се види да је то земљиште у државној својини, а да га новим урбанистичким планом градска власт припрема за инвеститора који ту неће оставити зелене површине а неће изградити ни школу, обданиште ни амбуланту, што су све цивилизацијски и урбанистички стандарди у нормалним државама", рекао је Јовановић.

Додао је да је Стојчић на седници Скупштине града "отишао и корак даље у обмањивању јавности" тврдњом да на том месту никада није било планирано зеленило.

"За то земљиште је, наиме, већ био усвојен План детаљне регулације који је управо предвиђао градњу спортско-рекреативног комплекса на чијој површини је требало да буде 70 одсто зелених површина. То је све напредњачка власт у Београду поништила", навео је Јовановић.

Казао је да се тиме потврђују њихове тврдње да је власт у Београду "у спрези са урбанистичком мафијом", чији је једини циљ, како тврди, брза зарада кроз максималан коефицијент изградње, а на штету јавних површина, паркова, школа, обданишта и игралишта.

Тиме се, како је додао, једино богате привилеговани инвеститори заједно са највишим градским функционерима, а на штету Београђана чији се град претвара у пустињу од бетона у којој постаје све теже водити нормални живот.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR