Glas Javnosti
posta

JOŠ EVROPSKIH ZEMALJA PODRŽALO ZAKON O PEDOFILIJI: Političari Italije, Poljske, Slovačke i Estonije stali uz Orbana!

Politika
Autor: Glas javnosti

Mađarska je donela zakon protiv pedofilije, koji štiti maloletnike od seksualnog zlostavljanja, ali i od LGBT i transrodne propagande. Takvi sadržaji od sada ne smeju da se prikazuju osobama mlađim od 18. Više evropskih političara stalo je u odbranu ovog, nedavno uvedenog mađarskog zakona. Nekoliko evropskih zemalja oštro je kritikovalo ovaj zakon.

Protivno javnoj glavnostrujaškoj liberalnoj kampanji u EU, više je evropskih političara stalo u obranu nedavno prihvaćenog mađarskog zakona protiv pedofilije, prenosi "Remiks".

Među onima koji podržavaju Mađarske nalaze se političari iz Poljske, Italije, Estonije i Slovačke.

- Deca i porodice moraju da budu zaštićeni od uticaja bilo kakve indoktrinacije - rekao je poljski premijer Mateuš Moravjecki.

- Postoje jasna pravila o tome da roditeljima pripada pravo na odgoj sopstvene dece. Želim ovo da istaknem, jer sam duboko uveren u to da je dobro davati roditeljima mogućnost izbora o tome ko će i na koji način imati bilo kakvu ulogu u odgojno-obrazovnom procesu njihove dece - dodaje poljski premijer.

Češki premijer Andrej Babiš smatra da je mađarskom zakonu potrebno “zadovoljavajuće objašnjenje”

- Ne mogu ja da prosuđujem. Složili smo se da ćemo da raspravimo o ovome unutar Višegradske skupine, kako bi interpretacije zakona bile sigurne i tačne - rekao je Babiš.

- Pomalo smo zabrinuti zbog ovoga što se događa u Mađarskoj. Tamo je donesen zakon kojim će se boriti protiv pedofilije, a donosi i odgojne odredbe vezane uz homoseksualnost - rekao je bivši slovački premijer Robert Fico

- Zar je to razlog da se neko isključi iz Evropske unije? - upitao je Fico i dodao da je “čitava EU i cela Evropska komisija stala na glavu“.

Mateo Salvini, bivši italijanski ministar unutrašnjih poslova i predsednik stranke Liga, takođe je stao u obranu zakona - Svaka država članica slobodna je da odluči o uređenju svojih škola, sveučilišta i pravosuđa. Ne razumem ove intervencije - rekao je on.

- Ne prosuđujemo mi o tome da li je tekst mađarskog zakona najizvrsniji, ali u potpunosti je ispravno zaštititi decu od seksualno eksplicitnog ispiranja mozga koje nikako nije prikladno njihovoj dobi. Inicijative koje idu u tom smeru treba podržati, a ne osuditi - komentarisao je Helir-Valdor Seder, zastupnik u estonskom parlamentu i predsednik stranke Isama, koja pripada EPP-u.

- One sile koje zahtevaju toleranciju trebale bi da krenu od samih sebe. Trebale bi pokazati toleranciju prema odlukama predstavnika mađarskog naroda. - dodaje Seder

- Liberalni mejnstrim pokrenuo je beskrupuloznu kampanju lažnih vesti protiv Mađarske, samo zato što smo artikulisali jasan stav – da roditelji imaju isključivo pravo da uče svoju decu o njihovoj polnoj orijentaciji. No, bez obzira na to što kažu o nama, nećemo popustiti! Mičite vaše ruke s naše dece! - komentarisao je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

On je upozorio na činjenicu da postoje oni koji su - Stajali uz nas usprkos misaonom teroru od strane onih koji izvršavaju stigmatizirajuće i lažljive napade. Hvala vam što stojite uz našu zemlju; i vi možete računati na nas! - dodao je Sijarto.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR