Glas Javnosti

JELENA TRIVAN postala savetnica premijerke Brnabić

Politika
Autor: Glas javnosti

Jelena Trivan, koja je nedavno razrešena funkcije direktorke Službenog glasnika, imenovana je na sednici Vlade Srbije za savetnicu premijerke Ane Brnabić. Ovu informaciju za Nova.rs potvrđuje i Trivan.

Kako se navodi u rešenju o imenovanju u koje je naš portal imao uvid, Jelena Trivan je za savetnicu Ane Brnabić imenovana počev od 20. januara i na njoj će, sudeći po pomenutom dokumentu, biti dok traje dužnost predsednice Vlade.

Osim toga, ona već neko vreme obavlja funkciju direktorke „Mtela“ u Banjaluci, ćerke firme Telekoma Srbije.

Trivan u izjavi za Nova.rs kaže da će Brnabić savetovati u oblasti reforme pojedinih javnih preduzeća.


„Ja obavljam isključivo jednu funkciju, a to je direktor ‘Mtela’, a premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija, pre svega u budućoj reformi Zavoda za udžbenika i sličnih javnih preduzeća iz domena izdavaštva, nauke, prosvete, a s obzirom na iskustvo direktora Službenog glasnika. Dakle, isključivo u oblastima u kojima imam znanje i iskustvo koje je vrlo ograničeno“, navodi ona za naš portal.

Trivan dodaje da će to raditi u meri u kojoj može da pomgne, imajući u vidu njeno primarno zaposlenje kao „izraz volje da se javna preduzeća poput Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike, Prosvetnog pregleda i slučanih, koja su skrajnuta u odnosu na neka važnija, učine profitabilnim“.

Trivan kaže i da ne obavlja više funkciju predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, te da joj je istekao mandat još u junu prošle godine.

U vreme dok je bila direktorka Službenog glasnika, „Nova“ je otkrila da je u međuvremenu postala i direktorka “Mtela” u Banjaluci, ćerke firme Telekoma Srbije. Tu funkciju nije prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije, zbog čega joj je izrečena mera opomene.

Kada je tačno postala direktorka tog preduzeća u Republici Srpskoj nije poznato, ali je bar godinu dana obavljala dve direktorske funkcije i to u dve države.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR