Glas Javnosti

PAO DOGOVOR IZMEĐU VUČIĆA I KRIVOKAPIĆA! Ovo su teme oko kojih su se složili kad su izvadili mapu na sto (FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, sa kojim je razmenio mišljenja o mogućnostima za unapređenje bilateralne i regionalne saradnje, kao i dodatno produbljivanje ekonomskih odnosa.

Predsednik Vučić je istakao da intenzivan i kontinuiran dijalog na visokom nivou predstavlja glavni preduslov za stvaranje klime boljeg razumevanja i lakšeg prevazilaženja eventualnih razlika između dve zemlje i dodao da Republika Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja.Predsednik je posebno naglasio da su dobri odnosi između Republike Srbije i Crne Gore od izuzetnog značaja za stabilnost čitavog regiona.

BOKA1558-01_b  

- Verujem da delimo mišljenje da do stabilizacije odnosa i njihovog sveukupnog unapređenja može doći ukoliko postoji volja i spremnost za to sa obe strane, uz uzajamno uvažavanje i sagledavanje zajedničkih potreba i interesa – rekao je predsednik Vučić.

Premijer Crne Gore je izrazio spremnost da se odnosi između dve države unaprede u svim aspektima od obostranog interesa i dodao da „Crna Gora pozdravlja strategiju odmerenih koraka za obostrano korisne odnose dve zemlje“.

Govoreći o evrointegracijama, predsednik Vučić je istakao da Srbija snažno podržava sve zemlje regiona na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, te da je u tim smislu uzajamna podrška od izuzetnog značaja.

Sagovornici su se takođe saglasili da postoji obostrani interes za revitalizaciju infrastrukture koja povezuje dve zemlje, pri čemu su istakli da je od velikog značaja izgradnja putne i železničke infrastrukture, kao i dalji rad na energetskim projektima, te zajednički nastup na trećim tržištima. Predsednik Vučić i premijer Krivokapić su u tom smislu posebno istakli strateški značaj izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran i modernizaciju pruge Beograd-Bar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR