Glas Javnosti

IZDAJNICI! SRPSKA LISTA SAD SPREMNA DA IDE NA IZBORE: Uslovi nikad gori, Srbi se hapse i proganjaju! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas vlasti u Prištini da što pre raspišu izbore za nove gradonačelnike i skupštine opština na severu, uz poruku da su spremni da na njima učestvuju.

Rakić je na konferenciji za medije poručio da je „lopta sada u dvorištu Prištine“.

„Potrebno je da ovi lažni, nelegalni i nelegitimnu gradonačelnici i odbornici koji već mesecima maltretiraju naše građane hitno podnesu ostavke i odu, da izađu iz naših zgrada, jer oni nisu predstavnici našeg naroda. Njihova jedina svrha je maltretiranje naših građana“, istakao je Rakić.


Upozorio je da je život svakim danom sve teži za srpski narod, a da su pritisci na Srbe i Srbiju nezapamćeni.

„Kurtijev režim ne prestaje da kršeći dogovore, zakone, i sva prava srpskog naroda zastrašuje srpski narod. Mi moramo da budemo jedinstveni i složni, i da u ovim nemogućim uslovima pokušamo da budemo krojači svoje sudbine i zaštitimo narod“, naveo je Rakić, i dodao da je Srpska lista političke odluke uvek donosila u interesu građana a ne gledajući da li su popularne ili nisu.

Isto tako, istakao je Rakić, političke odluke su uvek donosili u koordinaciji sa Beogradom.

„Zato ćemo i ovog puta ćemo poslušati savet predsednika Vučića i danas šaljemo poruku da smo spremni da učestvujemo na izborima na severu Kosova i Metohije, i time podstaknemo politički proces i dijalog koji bi doveo do ispunjenja naših uslova koje smo više puta do sada isticali. Zato tražimo od Prištine da u najkraćem roku raspiše vanredne lokalne izbore za gradonačelnike i odbornike u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije“, naveo je Rakić.



Istakao je da je povlačenjem iz institucija uspeli da skrenu požanju svetske javnosti da Kosovo nije rešeno pitanje, da srpski narod pati u da je potrebno da se formira Zajednica srpskih opština.

„Kurti na severu pod plaštom eksproprijacije vrši progon našeg narod i otimanje naše zemlje. On pod pojmom borbe protiv kriminala pošalje specijalce da pucaju i hapse naš narod i da ih odvode u prištinske kazamate“, rekao je Rakić i pozivamo građane na sabornosti, jedinstvo i slogu, uz poruku da je „srpski narod je svoj na svome i iz ove teške situacije će izaći kao pobednik“.

Podsetimo, Srpska lista je prethodno odbila da učestvuje 4. aprila na lokalnim izborima na Severu Kosova, dok se ne formira Zajednica srpskih opština i ne povuče Kosovska policija, odnosno specijalne jedinice.

Do tih izbora koje je međunarodna zajednica priznala, iako je izlaznost bila oko 3 odsto, došlo je zato što su prethodno srpski gradonačelnici i odbornici podneli ostavke, a policajci dali otkaze u KP.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je u četvrtak uveče, u televizijskom gostovanju na Prvoj, Srbe sa severa Kosova da izađu sa inicijativom za što skorije izbore, „kako bi došli do osnovnih poluga vlasti“ na severu Kosova. Rekao je da ih moli da to učine.


Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR