Glas Javnosti

Izbori moraju da se prilagode koroni, biće mala izlaznost

Politika
Autor: Glas javnosti

Izvršni direktor organizacije CeSID Bojan Klačar u analizi predstojećih izbora koji su najavljeni za 21. jun istakao da je će izborna komisija morati da prilagodi uslove novonastaloj situaciji i organzuje mere zaštite na biračkom mestu, a političke stranke će morati da vode kampanju bez kontakta sa biračima.

- Videćemo da li će država praviti boksove za glasanje, kako je bilo u Južnoj Koreji, da li će odvojiti starije od 65 godina, ili one koji su preležali koronu - rekao je Klačar.

Klačar očekuje da će u kampanji preovladjivati ekonomske teme.

On je rekao da prema proceduri, izborna komisija nekoliko dana nakon ukidanja vanrednog stanja na sednici trreba da usvoji rokovnik izbornih radnji, koji će predvideti i datum do kada treba da budu predate izborne liste.

Klačar je rekao da je rok za predaju izbornih lista u rokovniku izbornih radnji najčešće 15 dana pre dana glasanja.

- Videćemo da li će neka od devet lista koje su predale svoje potpise da se povuče ali realnije je da će one stranke koje su predale liste izaći. Očekujemo i liste onih koji su ih najavili a nisu ih predali (pre uvodjenja vanrednog stanja), pokret Metla i DSS - kazao je Klačar.

Izvršni direktor CeSID-a rekao je da će kapmanja takođe biti specifična po tome što se prvi put održava tokom letnjih meseci.

Klačar je istakao da ne bi trebalo očekivati veliku iznaznost.

- Na izlaznost će uticati tri faktora, prvi je strah od korone, onda što će postojati kampanja bojkota, a u vreme izbora polako počinje i sezona godišnjih odmora - rekao je Bojan Klačar.

 

Izvor: Tv Prva

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR