Glas Javnosti

IZ RUSIJE SA LJUBAVLJU! Borisov: Za Srbiju najbolja cena gasa u Evropi

Politika
Autor: Glas javnosti

Srbija će dobiti najbolju cenu gasa u celoj Evropi i imaće uredno snabdevanje bez obzira na energetsku krizu koja potresa svet, pišu Novosti.

Gasovod koji povezuje Bugarsku i Mađarsku preko teritorije Srbije od najvećeg je značaja za našu energetsku sigurnost, izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, na sastanku u Beogradu sa Jurijem Borisovom, potpredsednikom Vlade Rusije, saopštilo je 7. oktobra Predsedništvo Srbije.Govoreći o aktuelnoj globalnoj energetskoj krizi, Vučić je naveo važnost tog projekta i zbog privlačenja investicija i napretka industrijske proizvodnje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Kako se navodi, sagovornici su izrazili uverenje da će saradnja Srbije sa Rusijom u oblasti energetike i infrastukture doprineti sigurnom snabdevanju Srbije gasom i većoj efikasnosti u transportu gasa uz poštovanje najviših ekoloških standarda.

Vučić i Borisov, koji je i kopredsednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije, konstatovali su da realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata odlično napreduje, kao i da prate planiranu dinamiku.

Saopšteno je da su Vučić i Borisov razgovarali su o saradnji Rusije i Srbije u oblasti energetike, industrije i infrastrukture, kao i drugim oblastima sa velikim potencijalom za saradnju.

Borisov je preneo Vučiću pozdrave predsednika Putina, rekavši da su politički i ekonomski odnosi dve zemlje na najvišem nivou u novijoj istoriji. Vučić je ovom prilikom lično uručio rođendansku čestitku za predsednika Vladimira Putina, zamolivši Jurija Borisova da mu prenese najbolje želje i srdačne pozdrave, uz poziv da što skorije ponovo poseti Srbiju.

Od 1. oktobra Mađarska i Hrvatska, zemlje Evropske unije, dobijaju prirodni gas iz Rusije od kompanije Gazprom (Gasprom) novom rutom, gasovodom koji prolazi kroz Srbiju i Bugarsku, umesto dosadašnjom trasom preko Ukrajine i Rumunije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR