Glas Javnosti

Iz poslaničke klupe u CRVENU ZONU: Dr Aleksandra NAPUSTILA SKUPŠTINU kako bi pomogla kolegama iz KOVID BOLNICE u Batajnici

Politika
Autor: Glas javnosti

Poslanica Skupštine Srbije i članica SPS Aleksandra Pavlović Marković je poslaničko mesto zamenila kovid Bolnicom u Batajnici. Pavlovićeva je po profesiji lekar i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Aeksandra kaže da se na taj čin odlučila jer je shvatila da je, zbog nedovoljnog broja lekara, trenutno potrebnija u kovid bolnici, nego u skupštinskoj klupi.

- Veliki broj mojih kolega lekara su bolesni od kovid infekcije, nedostaju nam lekari i medicinsko osoblje, a sa druge strane, i veliki broj zdravstvenih radnika je dao svoje živote lečeći građane ove zemlje. Najmanje što sam mogla da uradim je da se prijavim i pomognem u bolnici u Batajnici - rekla je Marković za Tanjug.

Doktorka je kazala da je očekivala tešku situaciju u bolnici, ali je zatekla dramatično stanje, jer preko 80 odsto bolesnika ima tešku kliničku sliku.

Prema jučerašnjim podacima koje je iznela direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukičević, u bolnici je hospitalizovano 930 pacijenata.

Među njima, kaže Marković, ima i mlađih i starijih, ali da su najčešće to pacijenti stariji od 60 godina sa pridruženim bolestima, a njima je, ističe, kovid infekcija "kap preko pune čaše".

- Možete da zamislite kakva je situacija u ovoj zgradi. Jedna je stvar sedeti u poslaničkim klupama ili šetati se parkovima, a lekari i medicinske sestre ovde teško rade da bi pomogli narodu i pacijentima koji su oboleli - navela je Marković.

Pavlović Marković je kazala da podržava oštre mere Kriznog štaba i apeluje na građane da se vakcinišu.

- Imam dve poruke za građane. Prvo, da se ne ljute na nas doktore koji želimo strože mere, jer i oni da rade sa one strane, oni bi želeli još strože mere. Neka makar poštuju ove propisane mere, i to bi bilo dovoljno da smanjimo broj inficiranih. Broj dva, vakcinišite se, jer u ovom trenutku je ruski rulet ne vakcinisati se - poručuje Marković.

Marković navodi da je za svoj humani čin imala podršku predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića.

U kovid bolnici u Batajnici je već nedelju dana i ostaće do 12. aprila, a ukoliko bude potrebe, kaže da će se vratiti opet.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR