Glas Javnosti

IZ KRIZNOG ŠTABA U ŠARČEVIĆEVU FOTELJU: Dr Darija Kisić nova ministarka prosvete?

Politika
Autor: Glas javnosti

Doktorka Darija Kisić Tepavčević trenutno je najbliža mestu ministra prosvete u novoj vladi Ane Brnabić, spekuliše se u srpskim medijima.

Definitivan sastav novog kabineta u Nemanjinoj biće poznat u nedelju posle predsedništa SNS a zasad jedno što je izvesno je da na mestu premijerke ostaje Ana Brnabić.

Još od izbora u junu govorilo se da će jedno od ministarskih mesta pripasti zamenici direktora Instituta Batut i u početku se navodila funkcija ministarke zdarvlja da bi se poslednjih nedelja govorilo o poziciji ministarke za rad i socijalna pitanja.

Darija Kisić-Tepavčević Medicinski fakultet u Beogradu završila je 2001. godine.

Na istom fakultetu je magistrirala 2006. iz oblasti epidemiologije, a doktorirala je na temu: „Prediktivna vrednost kvaliteta života u proceni ishoda bolesti kod bolesnika sa multiplom sklerozom".

U februaru 2002. izabrana je u zvanje asistenta pripravnika za predmet Epidemiologija na Medicinskom fakultetu. U zvanje asistenta izabrana je u maju 2007. godine, a u isto zvanje ponovo u junu 2010. godine. Krajem te godine predložena je za izbor u zvanje docenta. Trenutno je vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

(Glas javnosti/Republika)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR