Glas Javnosti

Ivica Dačić: Zvanično sam sladak - imam povišen šećer! Nemoj da me farbaju, ja sam kao Broj 1 iz Alan Forda, sve pamtim!

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da parlament nikad nije bio "pozorište" pa da se u njemu pričalo samo o tačkama dnevnog reda, već se uvek govorilo o poliičkoj situaciji u društvu.

"Parlament je politička arena", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije (RTS), a na konstataciju da se poslanici vlasti bave i vanparlamentarnom opozicijom, naročito nekim njenim liderima, uzvratio da se - i ona bavila vlašću.

On je naveo i da je "narodski tip" koji se vodi osećajem, za razliku od predsednika Republike Aleksandra Vučića koji "gleda u istraživanja", i veruje da mnogi iz opozicije ne bi ni ušli u Skupštinu.

Govoreći o međustranačkom dijalogu, on je naveo da je dogovoreno sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom da se posle Božića po julijanskom kalendaru razgovara o detaljima jer se mnogo toga sada ne zna.

"Ne znam ni ko želi od stranka da u njima učestvuje, niti ko će predstavljati Evropski parlament (EP)", rekao je Dačić koji je kopredsedavajući tog dijaloga, s predstavnikom EP.

Na pitanje o zahtevima opozicije, upitao je: "Da li to Demokratska stranka traži razdvajanje predsedničkih i parlametarnih izbora, koja ih je spojila i čiji je predsednik Boris Tadić skratio svoj mandat?".

"Nemoj da mi pričaju o funkcionerskoj kampanji, kad se nisu skidali s televizije! Nemoj da me farbaju, ja sam kao Broj jedan iz Alan Forda, sve pamtim!", rekao je Dačić.

Govoreći o epidemiji koronavirusa, rekao je da će primiti vakcinu koja je prošla proveru ako mu zdravstveno stanje to dozvoli, dodavši "zvanično sam sladak" - ima povišen šećer.

Dačić je rekao da njegov koalicioni parter, predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković - "Palma", nije napadao epidemiologa Predraga Kona u Skupštini, već je "samo protiv toga da korona bude jedina tema" jer to "stvara psihozu i lošu atmosferu u društvu".

(Glas javnosti/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR