Glas Javnosti

Ивица Дачић назвао "бламажом" и "бруком" све што представници приштинских власти раде на маргинама заседања Генералне скупштине УН

Politika
Autor: Глас јавности / Бета-Танјуг / од 27.09.2018.

Министар спољних послова Србије је за Дневник РТС навео да је Приштина у Њујорк послала 41 представника, док српска делегација коју предводе премијерка Ана Брнабић и он има девет или десет чланова.

Шеф српске дипломатије је нагласио да приштинска делегација није званично позвана и подсетио да њени представници "не могу да уђу у салу где се одржавају састанци, али се налазе по ходницима". 

"Ако погледате твитове и разне вести које они пуштају, то је углавном реч о томе да је неко некога срео у ходнику. У уторак је била једна велика бламажа где је марокански премијер седео и они су му пришли и после тога ставили твит да са Мароком разговарају о успостављању дипломатских односа", рекао је Дачић. 

Он је додао да га је "одмах звао марокански министар". "Они су се пренеразили, написали су деманти, значи све што раде је брука", казао је Дачић. 

Он је још рекао и да се у наредном периоду може очекивати да још више земаља повуче признање независности Косова или саопшти да то никада нису учинили. Како је казао, он ће у Њујорку имати низ билатералних састанака са представницима и земаља које су признале Косово и који нису.

Глас јавности / Бета-Танјуг / од 27.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR