Glas Javnosti

Ivica DAČIĆ: KRATKOVIDOST JE BOLEST, nije važan broj ministarstava već politička snaga

Politika
Autor: Glas Javnosti

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je da postoji nekoliko bolesti i da je jedna kratkovidost, te da je važno kolika je nečija politička snaga, a ne koliko ministarstava ima.

 - Čekaju nas izbori. Postoji nekoliko bolesti, jedna je kratkovidost. Jedni će reći ovaj ima ovoliko ministara, neko onoliko. Važno je kolika je politička snaga nečija, a ne koliko ministarstava ima - navodi on.

On je kazao da predsednika republike i skupštinu bira narod I  dodao da ga Vučić nije sklonio u Skupštinu već da su se dogovorili da bi bilo dobro da bude na tom mestu.

- Ko želi da se ozbiljno bavi politikom za njega je važno kakvu politiku vodi - kaže Dačić i dodaje da čovek čini funkciju ne obratno.

Dačić je naveo i da Vučić nije imao loše namere i da nije morao da mu da ni to mesto.

- Dobićemo i još jedno važno preduzeće – rekao je  predsednik Skupštine.

Govoreći o izborima 2022. on je kazao da treba nastupiti ujedinjeno na gradskim, parlamentarnim i predsedničkim izborima, jer ako se ujedinjuje opozicija, treba i vlast.

-Ovo sve je priprema za 2022. Godinu- naveo je Dačić.

On je istakao da su pričali o ministru prosvete, ali nije otkrio ko će to biti, samo da će biti neko od ministara koji su bili u prethodnoj Vladi.

- Koliko jedan predsednik Skupštine ministara vredi? To niko ne računa. Skupština je za neke mesto za penzionere. Što se mene tiče, ne treba mi nijedan ministar. Birači glasaju za SPS zbog moje politike. Šta će meni više od toga? Prvi potpredsednik Vlade u Skupštini i Vladi sedi pored premijerke – zaključio je on.

Dačić kaže da se brecne na to kad mu neko kaže "predsedniče skupštine", te da treba vremena da se navikne.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR