Glas Javnosti

ISPOVEST SRPSKOG MLADIĆA TEŠKO POVREĐENOG NA KOSOVU I METOHIJI: Nikolu Albanci napali dok je vraćao krave s ispaše! ŽIVIMO U STALNOM STRAHU!

Politika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Život za Srbe na Kosovu i Metohiji nimalo nije lak, opasnost od nasumičnih napada i zastrašivanje preti im i prilikom odlaska u svakodnevnu nabavku, a i društveni život im je prilično ograničen imajući u vidu da je im je sužen prostor gde i kuda mogu u druženje.

To je  ispričao i dvadesetčetvorogodišnji Nikola Perić iz sela Zebince kod Novog Brda na Kosmetu.

Iz čista mira

- Živimo u svakodnevnom strahu, naravno da nam nije svejedno imajući u vidu da se non-stop dešavaju napadi na Srbe, i to bez ikakvog razloga. Nije nam lako - kaže Nikola za Kurir.

On je sam već bio meta bezrazložnog napada od strane Albanaca. Naime, njega su leta 2021, u momentu kada je vraćao krave sa ispaše, napale dve osobe i nanele mu teže povrede, zbog kojih je tada završio u bolnici. Muškarce u tridesetim godinama koji su ga pretukli niti je poznavao, niti je imao ikakav kontakt sa njima - napali su ga iz čista mira samo zato što je Srbin. A nije ni prvi ni poslednji, nažalost.

Ipak, život ide dalje, i Nikola nam kaže da je stanje, barem u njegovom okruženju, trenutno standardno, iako je širom severa Kosova iz dana u dan sve napetije.

- Srećom, lično nakon tog napada od leta prošle godine nisam imao sličnih problema. Bavim se stočarstvom i gledam svoja posla. Imamo ovde prodavnice u svom selu, tu idemo u nabavku, mada moram priznati da nam nije baš svejedno kada izađemo u grad. I kada izađemo malo da se družimo, ne idemo baš u centar grada, imamo neka svoja mesta - priča nam Nikola.

Bez epiloga

Podsećanja radi, Perića su nepoznati muškarci prošlog leta napali kada je vraćao krave sa ispaše. Zbog težine povreda završio je u bolnici i operisan je u bolnici u Gnjilanu. Hirurzi su zahvat izveli u predelu glave, odnosno nosne kosti, napukle od udaraca. Napali su ga bez ikakvog razloga, a napadači su među sobom komunicirali na albanskom jeziku. Iako je sve bilo prijavljeno policiji i nadležnom tužilaštvu, ovaj slučaj do danas nije dobio epilog, niti su počinioci identifikovani.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR