Glas Javnosti

ISPLIVAO SNIMAK ČEDE KOJI BESNI ZBOG BELIVUKA: 'Ne znam da li je NEVOLJA ORTAK ILI NIJE', a posle pomenuo i PRISLUŠKIVANJE PREDSEDNIKA! (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider LDPa Čedomir Jovanović, tajno je snimljen kako u kafiću besno sa nekim razgovara telefonom a u razgovoru se jasno razaznaje da je reč o Veljku Belivuku i jednom ministru.

Čeda je naime besneo na svog sagovornika dok ostala dvojica muškaraca sede za šankom.

--...jer ja ne znam  da li je Velja Nevolja trenutno ortak ili nije, jel ministar ortak ili nije..pa stvarno..pa kad snimate svog predsednika..." - besno je govorio Čeda ali nije jasan kontekst u kom je to govorio niti šta je bio motiv da pokaže ovoliki bes i nervozu.

Inače priče da Čedomir Jovanović ima veze sa kriminalnim podzemljem kruže još iz vremena Sablje nakon ubistva premijera Zorana Đinđića. Tada se Čedi prigovarao da je tajno posećivao zdanje Zemunskog klana u Šilerovoj i da je posećivao Dušana Spasojevića u zatvoru.

A da Čedi u poslednje vreme ne cvetaju ruže govori i nemili incident ispred Fizio centra na Novom Beogradu kada je prema navodima medija reketom napao vlasnika te klinike.

Podsetimo Veljku Belivuku, vođi kriminalno navijačke grupe „Principi“ bliske kavačkom klanu, i članovima njegove grupe danas je produžen pritvor. Grupa se sumnjiči za tri ubistva, otmice, nedozvoljeno posedovanje oružja, a istragu vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Belivuku i 19-orici njegovih saradnika pritvor je produžen za najviše 30 dana, a on može da bude ponovo produžen na zahtev tužilaštva. Kao razlozi za produženje pritvora navedeni su opasnost od bekstva, rizik da osumnjičeni ponove krivična dela ili unište dokaze.

Belivuk je predvodio navijačko-kriminalnu grupu „Principi“ sa svojim najbližim saradnikom Markom Miljkovićem, koji je takođe uhapšen u ovom slučaju. Grupa se sumnjiče za tri ubistva, otmice, posedovanje droge, a nekim članovima se na teret stavlja i nedozvoljeno posedovanje oružja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR