Glas Javnosti

Isplivala IMOVINSKA KARTA MARKA ĐURIĆA: Evo koliku platu prima AMBASADOR SRBIJE U VAŠINGTONU!

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivši direktor za KiM i funkcioner SNS, Marko Đurić , kao ambasador Srbije u SAD mesečno prima platu veću od 6.000 dolara, piše portal Nova.rs, koja je došla i do izvoda njegovih primanja.

Kao ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, bivši direktor Kancelarije za KiM i funkcioner SNS, mesečno zarađuje više od 6.000 dolara, za funkciju  koju obavlja. Iako je pre skoro pola godine imenovan na tu funkciju, njegova imovinska karta je tek sada objavljena na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, i to nakon pisanja Nova.rs.

U izveštaju o imovini navodi se da Đurić kao ambasador Srbije ima mesečnu platu od 941 dolar, a dodatnih 5.225 dolara prima kao “naknadu za uvećane troškove života i rada u diplomatskom konzularnom predstavništvu”.

To znači da nekadašnjem direktoru Kancelarije za KiM mesečno na račun legne 6.166 američkih dolara.

Sudeći po podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Đurić, osim mesečne plate, nema ništa od imovine. Ni stan, ni automobil, niti ušteđevinu u banci.

Vest o imenovanju  Marka Đurića biti za  ambasadora u Vašingtonu, prenela je  portal Nova.rs o u septembru prošle godine, a zvanično je na tu poziciju postavljen 8. oktobra. Na sajtu Agencije navodi se da mesečnu zaradu od oko 6.000 dolara prima od 10. novembra.

Prema Zakonu za sprečavanje korupcije, Đurić je nakon preuzimanja nove funkcije bio u obavezi da u roku od 30 dana prijavi imovinu i prihode.Ti podaci nisu objavljeni do danas.

Marko Đurić je bio član Otpora, u Srpskoj naprednoj stranci je od osnivanja 2008. godine, a 2009. postao je koordinator pravnog tima i asistent zamenika predsednika stranke Aleksandra Vučića.

 Od 2010. član je Glavnog odbora SNS. Posle izbora u maju 2012. postavljen je za savetnika predsednika Republike Srbije za spoljnu politiku, a krajem iste godine postao je član Predsedništva SNS.

Vlada Srbije ga je 2014. godine postavila za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Za potpredsednika Srpske napredne stranke izabran je na Skupštini SNS, održanoj 28. maja 2016.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR