Glas Javnosti

IŠČEKUJE SE POVLAČENJE JEDINICA ROSU! U Prištini protesti: Sprejom i nalepnicama na aute Vlade (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

U Prištini su počele pripreme za početak sprovođenja mere za postavljanje nalepnica koje će pokriti državne simbole, a koje će za građane biti besplatne.

Dogovorom iz Brisela, 4. oktobra počeće da se primenjuje režim stikera umesto uklanjanja registarskih oznaka automobila registrovanih na Kosovu i u Srbiji, a Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je oko 300.000 stikera odštamapano još pre četiri godine i da se čuvaju u skladištima Ministarstva, rekao je potpredsednik kosovske vlade i glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi, piše N1.

Bisljimi kaže da je po sporazumu koji je postignut u Briselu, sutra u osam časova predviđen početak istovremenog preseljenja i barikade i specijalne policije, a da će prethodno biti raspoređene jedinice Kfora na prelazima kako bi se osigurala stabilnost i sigurnost prelaza.

Aktivisti Socijaldemokratske partije (PSD) u Prištini, postavljali su nalepnice registarske oznake KM (Kosovska Mitrovica) na službena vozila Vlade Kosova, kao vid protivljenja sporazumu koji je potpisan u Briselu, pišu mediji na albanskom.

Dogovor koji je postignut o tablicama je privremen i trajaće šest meseci sve do novog i konačnog dogovora radnih grupa obe strane.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR