Glas Javnosti

Incident na kragujevačkom groblju: Čovek napao Tomislava Nikolića, govorio mu "izdao si nas"

Politika
Autor: Glas javnosti

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić doživeo je neprijatnost prošle nedelje u Kragujevcu. Kako navode očevici, Nikolića je na Paliluskom groblju presreo jedan muškarac koji mu je uputio niz uvreda zbog toga što je “izneverio Kragujevčane”.

Prema rečima sagovornika portala Nova.rs, svedoka događaja koji nas je zamolio da ostane anoniman, Nikolić je na Paliluskom groblju u Kragujevcu, prošlog petka, ušao u verbalni sukob sa jednim muškarcem, a sudeći po načinu kako mu pomenuti muškarac obratio, pretpostavlja se da se njih dvojica poznaju od ranije.

“U jednom momentu su se na groblju pojavila dva bela vozila sa privremenim registracijama. Ubrzo su pristuni videli da je reč o bivšem predsedniku Tomislavu Nikoliću. On je došao u pratnji obezbeđenja. U jednom momentu, jedan muškarac mu se obratio i pitao ga kako sme posle svega da dođe u Kragujevac, rekao mu je da je izneverio Kragujevčane i da ništa nije uradio za ovaj grad, uprkos brojnim obećanjima”, opisuje naš sagovornik.

Rasprava je, kako dodaje, nastavljena i u jednom trenutku je obezbeđenje stalo između Nikolića i čoveka koji mu se obratio.

“Nije delovalo da će doći do fizičkog kontakta, ali bilo veoma neprijatno i izgovoreno je mnogo ružnih reči. Taj čovek mu je rekao da je ‘đubre’. A Nikolić mu je odgovorio sa ‘putuj’. Kad je on to rekao, jedna žena koja je bila u društvu ovog muškarca, pitala je Nikolića zašto tako odgovara kad je čovek koji mu se obratio, kako je rekla, učinio mnogo za njega lično, za stranku, da je išao po gradu i pozivao ljude da se učlane u SNS. Ta žena je na kraju zamolila i ovog čoveka da se skloni i da ne razgovara više sa Nikolićem”, ispričao je naš sagovornik.

Penzioner u predsedničkoj vili

Tomislav Nikolić penzionisan je zvanično u julu 2017, nekoliko meseci nakon što je izabran za predsednika Nacionalnog Saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom. Na osnovu toga mu je produžen i boravak u vili na Dedinju. Međutim, Nikolić ne samo da besplatno koristi nekad predsedničku rezidenciju, već mu država plaća i troškove održavanja tog luksuznog objekta. Sa druge strane, Nikolić nema obavezu da podnosi izveštaje o imovini Agenciji za sprečavanje korupcije, koja ga ne tretira kao javnog funkcionera.

U ovoj vili Nikolić živi više od 10 godina – prvih pet kao šef države, a sada kao predsednik Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom. To mu je omogućeno tako što je izmenjena Uredba o nepokretnostima za reprezentativne potrebe Republike Srbije, kojom je objekat u Užičkoj 23 određen za boravak predsednika Saveta.

Sve ove godine iz budžeta plaćaju se i troškovi održavanja te vile u Užičkoj. Kako je Insajderu 2018. rečeno u Vladi, prosečni mesečni troškovi za održavanje tada su iznosili približno 400.000 dinara ili oko 3.400 evra.

“U te troškove spada redovno održavanje objekta, spolja i iznutra, generalno čišćenje kompletne zgrade dva puta godišnje, komunalni troškovi, kao što su voda, struja i telefon, kao i grejanje na lož-ulje“, rekli su u Vladi.

Iako Nikolić uživa ozbiljne privilegije, u državi Srbiji ne tretira se kao državni funkcioner, a to znači i da nema obavezu da prijavljuje imovinu Agenciji za sprečavanje korupcije. Šta sve bivši predsednik poseduje i ima li prihode iz budžeta, više ne može da se vidi na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.-izvor nova.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR