Glas Javnosti

IMAMO DOGOVOR! ROSU SE POVLAČI SA SEVERA KOSOVA! Objavljen dokument o pregovorima(FOTO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je danas da je postignut dogovor o deeskalaciji situacije na severu Kosova i Metohije, nakon dva dana intenzivnih pregovora. Predsednik Vučić je rekao da su se obe strane dogovorile da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka simultano sa uklanjanjem barikada.

– Imamo dogovor! Nakon dva dana intenzivnih pregovora, sporazum o deeskalaciji i napretku je postignut – naveo je Lajčak na Tviteru.

 

Lajčak je zahvalio glavnim pregovaračima, Besniku Bisljimiju i Petru Petkoviću, na spremnosti da pregovaraju i da se dogovore radi dobrobiti naroda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je srpska strana prihvatila kompromis za deeskalaciju situacije na KiM.

 
Aleksandar Vučić se obratio javnosti nakon ceremonije obeležavanja početka radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš – Brestovac, kojoj je prisustvovala i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

– KFOR će svoje snage postaviti na i pre same implementacije na Jarinje i Brnjak i ostaće oko dve nedelje. Od 4. oktobra uspostavlja se “stiker” režim nalepnica, pre konačnog rešenja koje je odloženo – rekao je Vučić.

Kako kaže, radne grupa će biti ustanovljena i tražiće trajno rešenje za tablice na osnovu evrpskog standarda i prakse.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen prisustvovali su ceremoniji obeležavanja početka radova na modernizaciji i rehabilitaciji pruge Niš-Brestovac na međunarodnom železničkom Кoridoru 10.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR