Glas Javnosti

IMA NEKA TAJNA VEZA! Skaparoti: Postoji neka veza Srba i Rusije (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

General Kertis Skaparoti je odgovarajući na pitanja senatora govorio o Srbiji i Srbima kao podložnim ruskim uticajima, naznačavajući istorijski kontekst, odnosno naklonost i vezu u uzajamnim odnosima.

 Zapovednik američke komande za Evropu i glavnokomandujući NATO snaga u Evropi general Kertisa Skaparoti izneo je, pred američkim Senatom, svoje mišljenje o  uticaju Rusije na Srbiju i Republiku Srpsku.

Senator Tom Koton upitao je generala Skaparotija koje zemlje na Balkanu predstavljaju razlog za zabrinutost  u smislu ruskog mešanja?

Skaparoti: Mislim, Srbija pre svih. Postoji – postoji veza…

Koton: Mislite baš Srbija ili Republika…

Skaparoti: Srbija.

Koton: Srpska?

Skaparoti: Rekao bih da je to Srbija kao nacija, ali i srpski narod, u okvirima Balkana. Tu postoji neka istorijska veza, naklonost. Zbog toga tu vladaju bolje prilike za ruski uticaj. Oni (Rusi) i koriste tu priliku, u smislu dezinformisanja i uticanja na stanovništvo – što daje negativan efekat, u nekim slučajevima, recimo kada je Srbija u pitanju, u odnosu na Kosovo, ili kada je reč o tripartitnoj vladi u BiH. To me brine, a video sam da je toga bilo sve više i više, u poslednjih godinu ili godinu i po dana, kako radim na ovom poslu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR