Glas Javnosti

ИГАРА И ИГАРА: Пошто народ МНОГО ВОЛИ ИЗБОРЕ није искључено да дође до ванредних парламентарних

Politika
Autor: Глас јавности / Н1 / од 18.10.2018

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да је разговарао са најближим сарадницима из Српске напредне странке али није желео да каже да ли је било речи о расписивању ванредних парламентарних избора.

"Тачно је да сам синоћ имао састанак са људима из СНС у које имам највеће поверење. То је једино тачно. Редовни избори су 2020. године али ако притисак буде велики и ако људи буду желели изборе, јер их народ много воли... не могу да сасвим искључим могућност да изађемо у сусрет онима који то хоће", рекао је Вучић.

Он је новинарима у паузи Београдског безбедносног форума рекао да не жели да, као бивша покрајинска власт Војводине под вођством Бојана Пајтића, влада и у моменту када има подршку пет или шест одсто, иако су избори на реду 2020. године.

Вучић је изјавио и да има поверење у министре Владе Србије док му премијерка Ана Брнабић не каже другачије.

"Ако Ана (Брнабић) каже другачије, онда ћемо ићи у реконструкцију Владе Србије или на нове изборе. Имамо састанке, разговарамо па ћемо да видимо у будућности. Већ у марту улазимо у изборну годину и онда је све могуће", рекао је Вучић упитан да ли ће министарка грађевинарства Зорана Михајловић сносити санкције јер није реаговала на изјаву амбасадора САД Кајла Ската да је Косово независно.

Он је навео да Кајлу Скату нема шта да замери јер је став САД о Косову познат али је и додао да је представник Владе Србије који је присуствовао догађају на ком је амбасадор то изјавио, требало да реагује.

"Не сме амбасадор да исправља новинара посебно ако је тај новинар на пристојан начин поставио питање и у складу са интересима Србије. То је нешто на шта је представник Владе Србије требало да реагује", казао је Вучић.

 

Глас јавности / Н1 / од 18.10.2018

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR