Glas Javnosti

IDEMO ISPOČETKA: Poništeno glasanje na još DVA BIRAČKA MESTA

Politika
Autor: Glas javnosti

GIK je na sednici kao neosnovan odbila 101 prigovor na glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda koje je podnela koalicija "Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi".

Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je rešenja kojima se poništava glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda održanim 3. aprila na biračkom mestu 37 u opštini Zvezdara i na biračkom mestu 7 u opštini Rakovica.

GIK je na sednici usvojila prigovor liste "Duško Vujošević-Boris Tadić-Ajmo ljudi" podnet na glasanje na biračkom mestu broj 57 (MZ "Vojvoda Putnik-2) u Gradskoj opštini Zvezdara.


Prigovor se odnosi na to da prilikom predaje neophodne dokumentacije na tom biračkom mestu nema obaveznog kontrolnog lista , dok u zapisniku piše da ima, čime je, kako se navodi, birački odbor prekršio važeće uputstvo za sprovođenje izbora i odredbe o pravilu rada biračkih odbora.

Takođe, usvojen je prigovor liste Ujedinjeni za pobedu Beograda na glasanje na biračkom mestu (DU "Kanarinac") u Gradskoj opštini Rakovica.


U tom prigovoru je navedeno da su prilikom uvida u materijal nakon glasanja na tom biračkom mestu koordinatori GIK, predsednik biračkog odbora i zaposleni u Stručnoj službi utvrdili da se u izbornom materijalu nalazi kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije koji nije potpisan od strane prvog birača čime nisu bili ispunjeni uslovi za otvaranje biračkog mesta i početak glasanja, piše 24 sedam.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR