Glas Javnosti

HTELI SU DA MU DROGIRAJU ĆERKU! Čedomir Jovanović REVOLTIRAN: 'Ukinuli su obezbeđenje mojoj DECI, a svakodnevno DOBIJAM PRETNJE SMRĆU'

Politika
Autor: Glas javnosti

Lider LDP Čedomir Jovanović tvrdi da je danas samoinicijativno otkazao obezbeđenje koje mu je pre 20 godina dodelila policija i da je to uradio iz revolta jer ga je policija, kako kaže, ranije danas obavestila da povlače obezbeđenje njegovoj deci.

- Došli su ljudi iz Uprave za obezbeđenje ličnosti i obavestili me da ukidaju obezbeđenje za moju decu. Tražio sam da mi napismeno dostave procenu po kojoj je takva odluka doneta, ali rekli su da nema papira, već da mi prenose usmeno. Onda sam rekao: "Mene ćete da čuvate, a moju decu nećete?! E, pa ne može!" I vratio sam obezbeđenje - kaže Čedomir Jovanović za “Blic” .

Jovanović smatra da za ovakvu odluku ne postoji bezbednosno opravdanje i da je usmeno saopštavanja sračunato da bi se izbegla odgovornost za sve što bi moglo da se dogodi.

Jovanović kaže da na dnevnom nivou dobija pretnje smrću, uglavnom preko društvenih mreža.

"Narkomane, bliži ti se kraj, neće te spasiti ni policija ni vojska, narod će presuditi i tebi i još nekima", glasi jedna od poruka koja je Jovanoviću nedavno ostavljena na Fejsbuku, dok u drugoj piše: "Treba čovjeka pustiti da živi, ali mu prvo pobit svu familiju da vidi kako je tugovati za svojima kada ih nema."

Jovanović ističe da je šokiran odlukom da bude ukinuto obezbeđenje njegovoj deci.

Foto: Instagram

- U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u "Mek", a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih - tvrdi Jovanović i navodi da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok ustvari droga MDMA (ekstazi).

Jovanović kaže da su nakon toga deca i on bili u policiji da daju izjave i da su ga u MUP-u zamolili da o slučaju ne govori u javnosti. Sada, kako kaže, nema razloga da ćuti.

- Mihajlu su rezervisali grobnicu i štampali mu umrlice! Kada putuje zbog školovanja u Nemačkoj ga dočekuje nemačka policija, u Engleskoj engleska. Takav život vodi. A pitao me je nedavno zašto ne može sam sa devojkom da izađe, pa sam mu po ko zna koji put objašnjavao - navodi Jovanović.

Jovanović kaže da je pre nekoliko dana išao na sastanak i da je stajao na semaforu kada je čovek na autobuskoj stanici skinuo pantalone i pokazao mu polni organ.

- To je trajalo tri minuta, ali niko iz moje pratnje nije odreagovao. I da nisam bio tu i da nisam štićena ličnost, pa valjda je red da sankcionišu onoga ko narušava javni red i mir - ističe Jovanović.

Obezbeđenje mu je, kako kaže, dodeljeno februara 2001. godine nakon što mu je ispod automobila postavljena bomba.

Tri godine kasnije, tvrdi, na prvoj sednici Koštuničine vlade doneta je odluka da mu obezbeđenje bude ukinuto, ali samo sedam dana kasnije odluka je revidirana jer je procena policije bila da je ugrožen.

Jovanović, supruga i sin - u tom trenutku jedino dete - dobijaju obezbeđenje, a obezbeđenje je postavljeno i ispred zgrade u kojoj su živeli. U međuvremenu, svako dete je dobijalo pratnju jer je procena bila da je neophodno.

Poslednjih godina, a naročito posle emitovanja serije “Porodica”, Jovanović, kako kaže, trpi velike pritiske.

- Neko ovakvim postupcima pokušava da me konfrontira Vučiću - tvrdi Jovanović.

Na naše pitanje da li je s Vučićem razgovarao na ovu temu kaže da nije, “jer to nije tema kojom jedan predsednik treba da se bavi”.

(Glas javnosti/Blic.rs)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR