Glas Javnosti

HRVATI POSLALI VOJSKU NA KOSOVO! To je država koja nam je bliska

Politika
Autor: Glas javnosti

Ukupno 130 pripadnika hrvatske vojske, među kojima je i šest žena, dolazi na Kosovo, potvrdilo je hrvatsko ministarstvo odbrane.

Predsednik Hrvatske i vrhovni komandant Oružanih snaga ove zemlje, Zoran Milanović, ispratio je o vojnike 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO-ovu operaciju na Kosovu, poručivši im da idu na posao u državu koju je Hrvatska priznala i koja im je bliska.

Sa druge strane, podsetio je da Kosovo nisu svi priznali te da je situacija delikatna ali i, kako kaže, veruje da nije opasna. Ipak, kazao im je:

„Jedni će vas tamo dočekati kao najbolje prijatelje, drugi baš i ne“.

Podsetimo, prethodna najava Zagreba iz maja meseca o slanju vojnika na Kosovo, tj. uvećanju vojnog kontingenta pri sastavu KFOR-a, izazvala je na desetine optužujućih reakcija na relaciji Beograd-Zagreb.

U Prištini je tada boravio hrvatski ministar spoljnih poslova, Gordan Grlić Radman, koji je saopštio ovu vest, dok su ujedno prištinski mediji preneli da će Hrvatska formirati vojni kamp na Kosovu, pozivajući se upravo na navode Grlić Radmana.

Beogradskim zvaničnicima najviše je zasmetala upravo vest o otvaranju vojnog kampa, nakon čega se više njih oglasilo sa optužbama na račun Zagreba i kritikama da se na taj način krši Rezolucija 1244.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR