Glas Javnosti

Hoti:Ako dijalog ne uspe, preduzimamo sve mere za ekonomiju

Politika
Autor:

 Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je danas da će, ukoliko dijalog Beograda i Prištine ne donese očekivane rezultate, Priština preduzeti sve mere za održavanje ekonomije.

- Ako dijalog ne donese očekivane rezultate, preduzećemo sve mere za održavanje ekonomije i subjektivnosti", rekao je Hoti u skupštini u Prištini.

Kako je naveo, Srbija je prolongirala dijalog "da bi iskoristila svoje kapacitete da nanese štetu Kosovu", prenose prištinski mediji.

On je, međutim, rekao i da je taksa od 100 odsto koju je Priština uvela na srpsku robu zaustavila Prištinu u procesu integracija.

-Našli smo se u toj situaciji. Sa anemicnom voljom iz Brisela, američki faktor se prihvatio da bude kreativni pomagač novog procesa za postizanje mirovnog sporazuma koji će kulminirati uzajamnim priznavanjem... Insistiracemo na stvaranju konsenzusa o postizanju sporazuma sa Srbijom, poručio je Hoti.

Novi zamah EU i SAD, prema njegovom mišljenju, dolazi u vreme kada odredene grupe populista ugrožavaju prijateljstva.

Hoti smatra da jedino kroz dijalog sa Beogradom, Priština može da vrati poverenje SAD u vladu u Prištini i otkloni nesporazume.

-Sve odluke koje smo doneli prvih dana donete su da građani ne bi platili račun pogrešne politike u vidu političke, ekonomske i trgovinske izolacije. Moramo da budemo ujedinjeni i podržavamo se, rekao je Hoti u skupštini, gde se trenutno vodi polemika u vezi sa ukidanjem reciprociteta.

(izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR