Glas Javnosti
posta

Hoti kukumavči po Briselu: Ukinite nam više vize!

Politika
Autor: Glas javnosti

Novi premijer Kosova Avdulah Hoti, tokom svoje prve zvanične posete Briselu od kad je na dužnosti, sastao se s predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom, i s predsedavajućim Odbora za spoljne poslove u Evropskom parlamentu, Dejvidom Mekalisterom.

Kabineta kosovskog premijera je saopštio da ih je on informisao o prioritetima svoje vlade: proces liberalizacije viza za EU, upravljanje epidemijom, ekonomski oporavak i posvećenost Vlade Kosova ojačanju reda i vladavine zakona.

- Premijer Hoti naglasio je da je vizna liberalizacija jedno od najhitnijih pitanja u odnosu na Evropsku uniju, da je za Vladu Kosova zatvaranje ovog poglavlja veoma važno, kako bi građani Kosova, kao i njihovi susedi, mogli slobodno da putuju u zemlje EU, kaže se u saopštenju.

Hoti je govorio i o dijaloogu sa Srbijom i rekao je da je njegova vlada „posvećena unapređenju demokratskih procesa u zemlji, produbljujući regionalnu saradnju zemalja Zapadnog Balkana, s obzirom na procese evropskih integracija“, rečeno je u saopštenju.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR