Glas Javnosti

HILARI SE VRAĆA: Opet će se pitati za KOSOVO?! Obama ambasador SAD u Britaniji?

Politika
Autor: Glas Javnosti

Bivša državna sekretarka Hilari Klinton viđena je za novu ambasadorku UN. Ona bi tako mogla da zastupa stavove SAD na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenih Kosovu i Metohiji.

Pozivajući se na neimenovane izvore, „Vašington post“ navodi da Bajdenov tim razmatra kandidaturu supruge nekadašnjeg predsednika Bila Klintona razmatra, ali da ona nije izvesna.

Bajdenov tim navodno veruje da bi Hilari Klinton, koja je od Donalda Trampa izgubila predsedničke izbore 2016. godine, mogla da podigne ugled Amerike u očima međunarodne zajednice.

Hilari Klinton bila je američki državni sekretar od 2009. do 2013. godine u vreme administracije Baraka Obame za kog mediji spekulišu da bi mogao da bude budući američki ambasador u Britaniji.

Na osnovu izbornih projekcija, američki mediji proglasili su demokratskog kandidata Bajdena pobednikom izbora, održanih 3. novembra.

Tramp, međutim, nije priznao projekcije po kojima je Bajden pobednik predsedničkih izbora i u više navrata je kritikovao glasanje putem pošte, navodeći da to otvara put mogućoj izbornoj prevari.

Podneo je tužbe protiv saveznih država i tvrdi da je glasanje i brojanje glasova bilo neregularno.

(Glas Javnosti/rs. sputniknews. com)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR